Don't forget the origins of Malay

Assalammualaikum dan hye....



sumber : Youtube


Aku terkesima tengok tittle video nie. Macam "ohmaigod tak kan sampai macam ni?" =.=" why la gurls being talking such this thing? ohh tak kan zaman dah moden fikiran hampa pon jadik moden sehingga terikut budaya barat ? ohh shame on you gurls ! :( Fakta tentang orang Barat, gadis Barat kalau sapa masih ada virgin until 18years old orang akan wohooo....!


Hello malaysian gurls ! takkan hampa nak macam nie jugak ? orang wohooo....! macam tuh? =.=" *sigh


apa-apa pon minah nie aku respect. dia berani menaikkan maruah seorang perempuan walaupon saban hari makin pupus sifat keperempuan tuh. dan dia ada points cakap benda nie. cuma style dia cakap agak gengster. tapi tak kisah lah janji dia cakap benda betol. :) setakat nie tak penah lagi la aku terjumpa perempuan yang berani cakap macam nie depan aku. cuma yang selalu dengar tentang keluhan perempuan yang dianiaya oleh lelaki. kesiann.. :( 

kepada gegadis cantik+chumell sekalian please behave your words and your attitude.memang la aku tak kenal semua gegadis kat Malaysia nie tapi atas dasar sesama wanita aku buat entri nie. zaman sekarang masyarakat akan blame gegadis kalau benda buruk berlaku such as buang anak, anak luar nikah, tangkap khalwat dan sbgnya. 

So, if you don't want people talking such bad things about YOU jangan la mulakan perkara tuh. fikir banyak-banyak-banyak-banyak kali k. Melayu kaya dengan adat dan budaya! jaga lah tittle races "MELAYU" yang hampa bawak tuh. tuh belom aku bukak pasal disko pe semua. bersepah orang melayu dekat situ. SERIUOSLY! 


till then ~


p/s : aku bukan MENTERI yang boleh nak membendung benda nie semua. kalau aku buat ceramah-ceramah dekat sekolah tadika pon belom tentu budak tadika tuh paham apa aku cakap. so, melentur buluh biarlah dari rebungnya. 


2 pengomel yang comei:

fRaMe+LenSeS said...

sedih la. napa orang kita camtu ae?

fyna said...

oh my =.=

 

Copyright © 2012 Reserved to CucuTokMat
Design by Cik Kumbang


POLIMAS Bloggerz